Jalkapallokakkua sankarille

Meillä vietetään kaikkien poikien synttäreitä välillä heinä-syyskuu, joten alkuvuodesta ei ole kovin montaa lasten juhlaa, mihin voisin leipoa kakkuja. Ensi viikolla R täyttää puoli vuotta, joten mikä ihana syy leipoa! Ja mitäpä muuta kolmen pojan perheessä leivottaisiin, kuin jalkapallokakkua. Tosin O tilasi jo omiin juhliinsa muumitalo-kakun...


Kakun sisällä on maidotonta mansikkamoussea, missä on mansikoita, soijakermaa, kauravanillaa ja liivatetta. Kääretortun sisällä on myös mansikkatäytettä. Täytteessä on mansikoiden lisäksi soijarahkaa ja vaniljakreemijauhetta. Kakun päälle laitoin valkoista vaahtokarkkimassaa ja mustaa sokerimassaa.


Kakku on yllättävän helppo tehdä. Leivotaan ensin kääretorttu. Kääretorttu asetellaan pyöreään astiaan, kaadetaan täyte sisälle ja annetaan hyytyä. Tämän jälkeen kakku kumotaan ja päällystetään massalla. Tarkempia ohjeita jalkapallokakun tekemiseen löytyy netistä paljon, esimerkiksi Kinuskikissan sivuilla on hyvä ja selkä ohje kakun kokoamiseen. Olen tehnyt jalkapallokakkua kerran aikaisemmin. Silloin värimaailmana oli valkosininen, koska kakkua syötiin ristiäisten yhteydessä E:n 6-vuotiskakkuna. Palloa voi visioida, vaikka minkä väriseksi ja näköiseksi. Mietin jo, että miten voisin muokata tästä esimerkiksi koripallon tai lentopallon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lasten sopiva ikäero vai voiko sitä suunnitella?

Meidän pikkuvauva-ajan tärkeimmät tavarat